Da dørene åpnet, strømmet tilskuerne inn i lokalet, ledet av et rødteppe ved inngangen. Interessen for de sort-hvite fotografiene til Peter Monstad og vennen Knut-Inge Johnsen var stor, og tiden rant uten at noen la merke til det.

– Det er ikke ofte jeg stiller ut, og det å kunne gjøre dette sammen med ham som viste meg denne verden, er stor glede, forteller Monstad til Agder.

Det var ikke før han ble kjent med Johnsen at han innså at fotografi ikke trenger å være kommersiell. At det ikke trenger å dreie seg om reklame og modeller.

– Jeg forstod at det kan være en måte å utrykke seg selv på. Vise hva jeg tenker, føler og går gjennom. At det kan være kunst, sier Monstad.

Les også

Balanserer mellom jobb, hobby og familietid: – Jeg synes det er stort å være pappa, og liker å være hjemme

Bildene som var stilt ut, var for det meste gatefoto. Gate med alt som er i den, er favorittmotiv til begge fotografene.

– Det er Knut-Inge som viste meg denne sjangeren. Uten ham ville jeg aldri tatt de bildene som i dag henger på Kooperativet, sier Monstad.

Etter hvert samlet de pentkledde menneskene seg for å lytte til Vidar Armtsen og Johnsen spille musikk, og høre fra fotografene selv, om bakgrunnen til denne utstillingen.