DET BLE en suksess. Flekkefjord som startby for Tour of Norway ble en liten folkefest, slik vi oppfordret til på denne plassen. Folk storkoste seg i det flotte været – og selv om det blåste friske vinder fra nordvest, var ikke det på noen måte like sjenerende for rytterne da var i Flekkefjord som det ble da sykkelhorden nådde Jæren. Dårlige sendeforhold for fjernsynet gjennom Dalane og på Jæren, gjorde at det stadig dukket opp TV-bilder fra Flekkefjord gjennom den fem timer lange sendingen på TV2. Slik sett fikk Flekkefjord maksimalt ut av markedsføringseffekten.

DE LOKALT ansvarlige gjorde en god jobb, både kommunen og ikke minst Flekkefjord Sykkelklubb skal ha honnør for arbeidet som ble gjort i forkant. Det er viktig at man etter slike arrangementer setter seg sammen og evaluerer hva som gikk bra, hvor det er forbedringspotensial og hvilke strenger man skal spille på i neste omgang, dersom man igjen får anledning til å delta så sentralt i sykkelsirkuset.

KANSKJE BØR det nedsettes en bredere arrangementskomité, som består av langt flere enn noen fra kommunen og noen fra Flekkefjord Sykkelklubb. Det ville ikke ha vært unaturlig at man trakk inn både Smaabyen og Flekkefjord Handelsforening. Og da bør man se på hvordan man kan trekke flere mennesker til byen, hva slags sidearrangementer som kan settes ut i live – og hvordan man skal sørge for at alle vet hvor og når ting skjer.

MED ANDRE ord kan vi helt sikkert utnytte dette langt bedre enn det vi klarte denne helgen. Det vil være i alles interesse. Vi kan se for oss at Dag Otto Lauritzen kunne har startet en minitour for barn gjennom Flekkefjords gater. Barn og unge kunne tegne sykkelrytterne. Det kunne ha vært mer underholdning fra scenen enn bare presentasjon av rytterne. Dessuten må tidspunkter og innslag annonseres og markedsføres på andre steder enn bare kommunens hjemmeside eller Facebook-side – for å nevne noe. Det er i det hele tatt viktig at man utnyttes momentum og skaper noe som folk vi delta på. Da får vi enda større uttelling enn i år.

DET KOMMER helt sikkert anledninger etter dette!