Forskjells-Norge

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den mørkeblå regjeringa driver en politikk som har økt de økonomiske forskjellene mellom folk, og som har økt forskjellene mellom by og land. Rødt tar kampen mot regjeringa også i Flekkefjord!

Rødt mener at framveksten av Forskjells-Norge er vår største utfordring som samfunn. Generasjonen som vokser opp nå er den første på over hundre år som risikerer å få det mindre trygt enn foreldrene sine. Selv om de fleste fortsatt har det bra i Norge, ser vi at de på toppen får stadig mer makt og rikdom, mens lønningene står stille og utryggheten øker for store deler av befolkningen.

Men heldigvis er det mulig å snu utviklinga! Rødt vil ikke ha et samfunn som sorterer folk etter lommebok, postnummer eller hvor de kommer fra. Selv om mye av norsk politikk bestemmes av Storting og regjering, er det mange områder der kommunene har stor handlefrihet, og kan være en motvekt til regjeringas politikk. Rødt mener lokaldemokratiet bør være en hovedarena i kampen for mindre forskjeller.

For også i vår egen kommune er det mye vi kan ta tak i lokalt. Visste du for eksempel at ordføreren vår tjener 908 700 kroner i året? Rødt mener det er alt for mye og at det er viktig å gjøre noe med de skyhøye politikerlønningene fordi det skaper stor avstand mellom de folkevalgte og velgerne. På Stortinget har vi flere ganger foreslått å kutte lønna for stortingsrepresentanter og medlemmer av regjeringa med rundt 20 prosent, fordi vi mener det burde være nok at en stortingsrepresentant tjener rundt 800.000 kroner. Men når flertallet på Stortinget stemmer ned våre forslag og heller har økt lønna til nesten en million kroner, øker sannsynligvis automatisk også lønna til ordføreren vår. Sånn kan vi ikke ha det! Rødt vil derfor foreslå/har foreslått å kutte lønna til politikerne i vår kommune, og at lønna heller kobles til det vanlige folk i kommunen vår tjener.

Samtidig viser nye tall at mer enn hvert tiende barn i Norge i dag vokser opp i fattige familier, og antallet øker for hvert eneste år, uavhengig av hvem som sitter i regjering. I vår kommune gjelder dette 125 barn. Rødt vil heller bruke penger på å gi disse barna en bedre hverdag, enn å øke lønna til allerede godt betalte politikere. Dette ønsker vi å gjøre noe med, vi vil jobbe for å få billigere barnehager, billigere SFO og ha som mål at vi en dag kan få dette til å bli gratis for alle innbyggerne i kommunen.

Et av de viktigste tiltakene mot økende barnefattigdom er barnetrygd. Selv om barnetrygden påstås å være en universell ordning, er det sånn at i Flekkefjord velger å trekke barnetrygden fra når de beregner utbetaling av økonomisk sosialhjelp. Det gjør at de aller fattigste barnefamiliene i realiteten blir fratatt barnetrygden. Dette synes Rødt er dypt urettferdig, og vi har foreslått på Stortinget at det ikke skal være lov for kommunen å gjøre det. Men kommunen kan selv bestemme, og vi kommer selvsagt til å kjempe for at alle våre barnefamilier skal få beholde barnetrygden.

En stemme på Rødt i din kommune er med andre ord en stemme som bidrar til å bekjempe regjeringas forskjells politikk nedenfra.

Artikkeltags