Gå til sidens hovedinnhold

Valgkampen er i full gang

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kvinesdal har fått navnet sitt fra Rafossen og elva, det var fossen som KVIN. En må tilbake til norrønt ordet «hvin» og så kvin. Ved hjelp av EU har vi fått den til å slutte og kvine.

Det er så mye valgløfter at en blir helt desorientert. Hvorfor er det slik? Er det en maktkamp der alle vil ha makt. Det var en vis mann som sa "vokt dere for skriftlærde og fariseer som står frem på torget og prediker om hva som er rett og galt, men etterpå går de og ordner best mulig for seg selv" Det er utrolig hva de politiske partiene kan love for og få makt. Alle politikerne skal endre på stort sett alt når de holder valgtaler, hvorfor må de det?

De som styrer landet vårt, er de dumme eller utrolig smarte? -------

Da jeg gikk på folkeskolen i begynnelsen av 60-årene sa læreren, det er fire ting som Norge bygges på. Det er handelsflåten. Ja, vi hadde en av verdens største handelsflåter, og nå er det ikke verd å nevne en gang. Så hadde vi masse av billig kraft så vi var unike med fornybar energi. Så hadde fisk i store mengder som vi eksporterte. Nå sender vi fisken til Kina for å videreforedle den. Så hadde vi kvalitetsmerket «laget i Norge». Enda så er vi kjent for høy kvalitet. Så går politikerne nå og sender oppdrag til utlandet for det er billig. Jeg har selv vært med på at store prosjekter har blitt forsinket fordi vi måtte rette opp betydelige feil før delene kunne brukes. Tid koster også penger.

Når det gjelder kraft som er fornybar, er Norge den største i Europa. I dag kommer 96 % av kraften som bli brukt i Norge fra vannkraft, og det blir bygget ut betydelig mer i Norge. Så sier politikerne i EU at 2020 skal Europas største landbaserte vindkraft stå på Norsk jord for og få fornybar energi til dem. Det er jo masse daler hvor de kan bygge demninger selv, men nei de vil ikke ødelegge landskapet. Gro sa en gang at «se til Norge›. Pokkers politikere som inngår den ene avtalen etter den andre med EU. Lettlurte Norge. Nå er strømprisen like høye som kullkraftverk i EU.

Etter og hatt oljefyr i seksti år måtte jeg kaste den ut for den forurenset for mye.

Nå skal oljeplattformene få fornybar energi for de kan ikke bruke gass til og lage strøm for det forurenser for mye. Det er helt vilt når en sender den gassen til EU. En kan jo lure på hvordan de klarer å brenne gassen uten at det blir noe CO2. I dag er vi verdens tredje største eksportør av naturgass. Vi forsyner EU med 25 % av gass -behovet, og det er blant annet fordi Norge er en av de sikreste leverandørene i verden.

NRK skriver nå: Strømprisene har tredoblet seg på et år, fra andre kvartal 2020 til andre kvartal 2021. Ja hvorfor det? NRK skriver at grunnen er at prisen på olje og fossilt brensel har blitt dyrere, og det er mer utslipp av CO 2 i EU, derfor fører det til prisøkningen i Norge. Hva er dette for noe tull, ja en kan jo lure på om det er sant. I samme melding går Senterpartiet inn for at de vil ha omkamp i denne saken, men AP vill ikke snakke om det, høyre er også stille. For et vanlig menneske oppfattes det slik at stem på AP og Høyre så blir det fortsatt slik det er nå. De pengene vi får for å selge strøm er småpenger i denne sammenheng. Vi taper mange ganger mer fordi de bedrifter som bruker strøm må betale EU pris. Grønn energi resulterer i store inngrep i det norske kulturlandskapet. Så går de norske politikerne med på og bygge ut enda mer vannkraft som EU befaler.

En kan jo snakke om å selge arvesølvet for en eske snus.

Norske politikere står frem i EU og skryter seg opp, men vi må betale. Hadde det vært meg som hadde bestemt hadde jeg sagt til EU at dere for klare dere selv for vi skal ikke ha drit i Norge etter dere. Vi er rundt 5,5 millioner nordmenn og må derfor forstå at vi er en spurv i en tranedans. Men det tror jeg ikke politikerne forstår. Nå er mesteparten av industrien solgt til utlandet

De flest metaller og grunnstoffer går det ikke an og få rene for de er oksidert (rustet) derfor må en tilsette kull C som binder seg til oksygenet og vi får CO2. Den andre muligheten er og tilsett hydrogen H og da for en vann, men hydrogen er enormt dyrt og fremstille.

Da Norge begynte å produsere strøm ble det lagt på en avgift som ble kalt El-avgift. El-avgiften kom for at staten skulle hjelpe alle til og få tilgang til strøm. Den kraftforedlede industrien prøvde flere ganger på og få styresmaktene til å redusere denne avgiften, og det ble den. Jeg var selv med på dette da jeg var inne på Stortinget for å belyse problemet.

Så kom Brüssel hylende og sa at denne industrien var statssubsidiert, så dermed ble deres tilsvarende industri mindre konkurransedyktig. Dette holdt de på med i mange år for og få vekk den fordelen de mente norsk bedrifter hadde. Der kan en se EUs tankegang, at kan de få satt noen "pinner i hjulet" så er de der med gang. Jeg vet ikke om de fortsatt holder på med denne saken.

Der kan en se at EU gir ikke noe ved dørene og enda vil de ha mer. Hvor mye har Norge fått av EU, bortsett fra en masse restriksjoner? Etter folketallet så er det vel Norge som betaler mest kontingenter, og så er vi ikke med i EU en gang. Så har vi disse GRØNNE som stort sett bor i tettbebyggelser og som ikke kan få høye nok drivstoffpriser. Det kan nok være greit for dem som kan ta trikken eller bussene som går hvert kvarter. Disse EL bilene som bruker fornybar energi, det måtte være rettferdig om de også fikk en høyere avgift på strømmen Norge har forpliktet seg til å levere til EU.

Eventyret med «høna og hvetekornet» Jeg har aldri hørt at de Grønne ikke vil «spise» oljepenger.

De som bor i utkantstrøkene og må kjøre i milevis for å komme på jobb og få utført vanlig tjenester eller at de har barn som skal hentes og bringes fra forskjellige aktiviteter. Hvem er de såkalte Grønne som vil ha en spredt bosetning? Hvorfor må de som bor i distriktene straffes på lik linje som i Oslo? I årevis har politikerne lovet å få ned administrasjonskostnadene i staten, men de blir bare høyere for hvert år...

For å få tillit må en være ærlig slik at folk stoler på deg, da får du makt, men pass deg for å misbruke makten. Da er det lite trolig at du vil få den igjen.