Snøvær på Sørlandet

Det snødde tett etter midnatt natt til søndag. Søndag morgen har det kommet flere centimeter med snø flere steder i distriktet, og det skal fortsette å snø utover dagen.

DEL

Det kan være glatte veier flere steder i området etter at det begynte å snø fra Lyngdal og vestover lørdag kveld. Snøfallet var egentlig ikke ventet før senere, men allerede er det i gang.

Har du bilder av snøværet? Send gjerne til red@avisenagder.no!

Gult farevarsel

Det er sendt ut gult farevarsel, og det meldes om at det fra søndag ettermiddag og frem til mandag morgen er ventet snø mange steder på Sørlandet, særlig i østlige deler av Vest-Agder og i Aust-Agder.

Lokalt ventes mer enn 10 cm snø. Mest nedbør ser ut til å falle i ytre deler av Aust-Agder.

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, opplyser meteorologene.

Også politiet oppfordrer til å tilpasse farten etter forholdene:

Tyvstart

Litt før klokken 00.30 natt til søndag la snøen seg i veibanen mellom Feda og Flekkefjord. Da Agder kjørte ned Nulandsbakken i samme tidsrom var det hvit veibane - og antydning til glatt føre. På omkjøringsveien over Kvinesheia ble det saltet.

Også på enkelte sideveier er det glatt, og for dem som ikke har vinterdekk/piggdekk - kan det være lurt å la bilen stå.

Det er for øvrig meldt opptil 20 cm. snø i deler av Sørlandet i løpet av de neste dagene. Dette skulle altså ha startet søndag, men det ble en aldri så liten tyvstart sent lørdag kveld og natt til søndag.

Slik så det ut ved Rekevik i dag klokken 09.53.

Slik så det ut ved Rekevik i dag klokken 09.53. Foto:

Artikkeltags