DE HAR stått på og de har laget festival. De unge festivalentusiastene i Flekkefjord har for 40. gang arrangert en rockefestival som har trukket folk fra nær og fjern. Norges eldste rockefestival har nok en gang satt Flekkefjord på kartet. Det er et imponerende arbeid som er lagt ned, til tross for alle utfordringer som koronapandemien har gitt.

HELT SIDEN 1982 har festivalen blitt arrangert. I fjor ble den enda mer amputert. I år ble det noen begrensninger knyttet til antall mennesker som kunne komme inn på festivalområdet, men både artister og publikum skal ha hygget seg stort i Fjellparken. En av grunnene til at Fjellparkfestivalen har overlevd i alle disse årene er festivalen aldri har gitt seg ut for være noe annet enn den er.

MENS BÅDE Quartfestivalen, Hovefestivalen og til dels den første Norway Rock festivalen ble hardt rammet av voksesmerter, har Fjellparkfestivalen valgt å sette tæring etter næring. De har holdt full kontroll på kostnadene. De har ønsket å bevare det intime preget og har satset på artister som er up and comming. Så har de naturligvis invitert store navn og band som har vært trekkplastre.

NÅR DEN folkelige ordfører Torbjørn Klungland i Flekkefjord stiller på scenen med rocke-T-skjorte og ordførerkjede, skal man lytte. Han kunne informere publikum om de vedtak som politikerne har gjort, nemlig at det skal investeres fem millioner kroner over to budsjetter i oppgradering av Fjellparkfestivalen. Det gleder oss, og det gleder helt sikkert et trofast Fjellparkfestival-publikum. Fjellparken i seg selv er et aktivum for byen – og en perle vi må ta vare på, utvikle og bruke – også i andre sammenhenger enn til rockefestivalen.

DE UNGE ansvarlige for årets Fjellparkfestival fortjener honnør for det arbeidet de har lagt ned i arrangementet – ikke minst i forhold til det å tilpasse festivalen til gjeldende smittevernforskrifter. La oss håpe at vi for årene som kommer, skal vende tilbake til normalen, slik at vi kan arrangere både Fjellparkfestival og andre festivaler slik vi har leid.

VEL BLÅST for årets arrangement!