Det starter med åpent bibliotek:

– Slapp av med prat, lesing og en kaffe. Spill et spill eller tegn en tegning. Så blir det gjensyn med filmen Alva og regnbuedragen, sier Martha Vinsvold, som er med på opplegget, til Agder.

Filmen er produsert i Ukraina og vises som gratiskino og med hjerte for Ukraina. Leie for filmen er sponset av filmbyrået og sendes til hjelpetiltak i Ukraina.

Ninja

Når filmen er over er det tid for teater. Da er det Ninja Teatergruppe som presenterer «Snørr og trollmenn – teater basert på barnebøker». Detter skjer i arrangementskroken i biblioteket.

– I denne forestillingen møter publikum blant annet snørr og egenrådige sokker, trollmenn og røvere, de skiftende årstidene og en hatt som blir borte.

Ninja Teatergruppe er en teatergruppe for voksne som ble etablert i 2011. Gruppa består av ti medlemmer som øver ukentlig på Spira. De jobber med improvisasjon, teaterstunts og setter opp egne forestillinger. Med «Snørr og trollmenn» ønsker Ninja å gi barn og voksne en estetisk opplevelse som inspirerer til å flyte videre inn i fortellingenes magiske verden.

– Forestillingen blir spilt i biblioteket og gir en sjelden nær teateropplevelse. For barn fra tre år og oppover, sier Vinsvold.