Begge to er invitert til å ha konsert i Musée d`Orsay i forbindelse med en stor Edvard Munch utstilling med tittelen «Et dikt om liv, kjærlighet og død». Konserten i Flekkefjord var generalprøve for premieren i Paris.

Nils Anders Mortensen har sine røtter i Flekkefjord. Sammen med medlemmer fra styret i Klassisk Flekkefjord var han med til Steinway fabrikken i Hamburg og valgte flygelet til Spira. Han er en av de fremragende norske pianister og har allerede hatt flere prosjekter sammen med Marianne Beate.

Programmet er inspirert av Livsfrisen av Edvard Munch, maleriene som handler om kjærlighet, sykdom, skjebne og død. Det en den røde tråden som trekker seg gjennom hele programmet.

Konserten begynte med Robert Schumanns «Frauenliebe und Leben». Det er en diktsyklus som handler om kjærlighet, bryllup og som ender med døden av kjæresten. Musikken er komponert i en lyrisk tone som minner litt om Franz Schubert. Meget følsomt tolket av musikerne.

Deretter fikk vi høre op. 25 av Edvard Grieg. Det er diktsamling av Henrik Ibsen hvor han beskriver møter med kvinner som han har vært fascinert av og som han ble forelsket i. Musikken gjenspeiler Ibsens følelser og er stort sett av dramatisk karakter.

Konserten endte med forskjellige sanger av Richard Strauss. Til bedre forståelse ga Marianne litt informasjon om innholdet før hver Strauss sang.

Strauss sin musikk er elegant, har humor, men også følsomhet og dybde når det handler om sorg og død.

Nils Anders Mortensen og Marianne Beate Kielland presenterte en utmerket musikkopplevelse med uttrykksfull interpretasjon av sangene. Det kunne høres at musikerne allerede har hatt flere fellesprosjekter. Det må spesielt nevnes at Nils Anders trakterte flygelet på en usedvanlig følsom måte.