5 Div. avdeling 1

Tonstad – Undheim 3-2 (1-0)

Det tok ikke mer enn 3 minutter før vi går opp i ledelsen, Tormod Helland kommer seg fri på venstresiden, innlegget hans går Benjamin Dåvang høyest på i en duell med keeper, baller faller ned til Ole Asbjørn Liland som smeller ballen høyt i mål fra omtrent 10 min, for et comeback for Ole Asbjørn som har vært ute med skade siden tidlig i første seriekamp.

Vi ruller opp flere flotte angrep, Benjamin Dåvang og Sondre Gyland ruller opp flere gode angrep, men avslutningene står ikke i stil til finspillet.

Det eneste som Undheim kommer med er noen lange baller som blir kontant tatt ned av midtstopperne, der spesielt Andreas Netland utmerket seg.

Vi får en gyllen mulighet etter 33 minutter når Kristian Aasbø fosser opp langs venstresiden, innlegget havner hos Benjamin Dåvang som setter ballen rett på keeper ifra god posisjon.

Like før pause er det Sondre Gyland som sender Kristian Aasbø på en løpetur, han skjærer inn i feltet og fyrer av et godt skudd som keeper får slått til corner.

1–0-ledelse til pause var så altfor lite, ledelse skulle utover i den siste omgangen bli større, før bortelaget setter inn en sluttspurt.

Andre omgang er bare et par minutter gammel når Sondre Gyland fosser opp langs venstresiden, han finter seg helt ned til dødlinjen før han legger en lissepasning inn på femmeteren der innbytter Geir Josdal hamrer ballen kontant i nettmaskene.

Vi noterer videre gode muligheter for både Aron Moen Kvinlaug og Tormod Helland, men nærmest scoring kommer og Sondre Gyland i det 57 min i det han hamrer ballen i tverrliggeren.

Timen er spilt da vi får kjempet til oss en corner, den slås hardt langs bakken inn i straffeområdet hvor Steffen Kvello setter ballen kontant i mål.

Nå føles det som kampen er vunnet, vi dominer fullstendig, spillet sitter bra, og de lange ballen ifra bortelaget har vi god kontroll på.

Men kvarteret før slutt så blir et tilbakespill til vår keeper for løst, bortelagets spiss snapper opp ballen og setter den kaldt og rolig bak vår keeper, for en kalddusj.

Nå ser bortelaget et lite lys i tunnelen, og vare 5 min senere setter de nok en gang ballen i mål, og det går plutselig mot noen spennende sluttminutter, men vi rir stormen av, og vinner en meget fortjent seier.

Flere som var gode i dag, der iblant vår kaptein Ole Asbjørn Liland som viser klasse etter å ha vært ute med skade, men juryen kåret denne kvelden en hardtarbeidende midtstopper som dagens Tonstad-spiller, den gikk meget fortjent til Andreas Netland.