Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er stolte av 17. mai-programmet i Kvinesdal

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 17. mai-komiteen for Liknes hadde vi programmet klart, lenge før regjeringa kom med beskjed om at det i år vil bli en annerledes 17. mai. Så da har det vært om å gjøre å være kreative for å få til et godt program. Vi mener at vi har lykkes med det.

For oss er det viktig at 17. mai først og fremst er «Barnas Dag», og vi har hatt et mål om å få det til. Det har muligens blitt mer en «Familiens dag».

Vi starter tidlig. Kvindølene har blitt enda mer aktive til å gå turer under koronatiden. Vi oppfordrer derfor flest mulig å gå enda flere turer til topper, eller kjente steder i kommunen. Om det er korte eller lengre turer, betyr ikke noe. Man velger selv hvor man vil gå. Men vi ber folk legge ut bilder på Facebooksiden «Turer i Kvinesdal», og at det skal være et 17. mai-motiv. Bunad, flagg, is eller hva som helst. Om ettermiddagen 17. mai vil vi trekke ut tre bilder fra dem som har blitt lagt ut. Ordfører Per Sverre Kvinlaug vil foreta trekkinga, og har lovet å stille med premier. Det understrekes at dette er åpent for hele kommunen, og det gjelder ikke bare for Liknes-området. God tur!

På selve 17. mai vil det som vanlig bli holdt tale ved Kvinesdal Omsorgssenter. På grunn av koronareglene vil dette kun være for inviterte, eller aller nærmeste familie. Taler er Melinda Kvinlaug, formannskapet vil være til stede og Kvinesdal Musikkorps spiller for de eldre. Alt vil bli filmet og streamet slik at man kan sitte hjemme og se det hele.

Denne gang vil det ikke bli tradisjonell appell ved minnestøtta. Det er spilt inn på forhånd, og alle kan får høre det på Radio Kvinesdal eller se på nett-tv.

Som erstatning for skole- og barnetoget blir det i år en bilkortesje. Både politi og brannvesen stiller med uniformerte bilder. AMCar-klubben er engasjert, og vi vet at det vil komme en god del veteranbiler. Men vi ønsker at flest mulig vil delta. Pynt opp hverdagsbilen med flagg og bli med på en felles kjøretur i en lang kø fra Liknes, ut til Øye og opp til Utsikten Hotell. Selve kortesjen kjører kl. 11.00. Men deltakere oppfordres til å møte tidlig, slik at vi kan få en god oppstilling og organisering av en forhåpentlig lang rekke med biler.

Ved Utsikten Hotell vil det bli rigget opp drive in-gudstjeneste, og det er Leiv Gunnar Skiftun som skal holde andakten. Det blir både musikk og sang. Blant annet vil det bli urframføring, eller verdenspremiere på tusenårsangen «Vi er på reise over tidens strømmer". Skrevet av Eivind Skeie

Kl. 13.00 deltar vi på den nasjonale markeringa av årets 17. mai. Etterpå skal Rune Edvardsen holde tale fra den samme scenen ved Utsikten. Dette blir også «drive-In»,og det blir spennende å se om de som har vært på gudstjeneste blir værende for å høre på Rune Edvardsen. Det regner vi med, Og vi tror at det vil komme enda flere biler.

Hotellets restaurant vil ellers være åpen. Men ønsker man mat, må man bestille på forhånd. Det meldes om at det allerede har kommet inn mange bestillinger.

Så har gjengen i «Helt på Jordet» engasjert seg og laget til et rebusrally. Det legges 10 poster ulike steder i Kvinesdal. Man kjører i egen bil for å finne de forskjellige postene. Man starter hvor og når man vil etter kl. 14.00. men kl. 17.00 vil det være avslutning ved Utsikten Hotell. Da blir det premiering, og det blir et show. Folk sitter i bilene.

Kl. 18.30 blir det drive in-bingo på Kvinesdal stadion. Her er det plass til mange biler.

I 17. mai-komiteen er vi meget godt fornøyd med programmet. Alle aktørene har hatt en holdning om at dette får vi til, og vist stor fleksibilitet.