Gå til sidens hovedinnhold

«Vi får inderlig håpe at smittsomheten også i årets stevne begrenses til glede og tro»

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

ET STØRRE oppdrag er slagordet for sommerstevnet i Sarons Dal som starter førstkommende helg. Sommerstevnet beskrives som den «perfekte sommerferien for småbarnsfamilier». Det blir leir og parallelle kveldsmøter for barn/ungdom og «Alle-sammen-møter» på ettermiddagen.

ET STEVNE med en sammensetning av over 500 barn og unge og flere tusen voksne i løpet av de nærmeste to ukene betyr også at det blir et stort oppdrag for stevnearrangører og deltagere med smittevern. At Kvinesdal kommune den seneste tiden hatt flere tilfeller av korona-smitte gjør ikke oppdraget noe mindre.

UTTRYKKET SMITTSOMME kristne har tidligere vært brukt som et positivt begrep om de som deler sin tro med andre på en positiv måte. Det er neppe et uttrykk som vil bli brukt slik situasjonen er i Kvinesdal nå. Vi får inderlig håpe at smittsomheten også i årets stevne begrenses til glede og tro.

ARRANGØRENE FORSIKRER at man med to avdelinger på 500 personer i en sal som normalt kan ta nesten 3000, barn- og ungdom i egne kohorter, testing, godt renhold, mange vaksinerte og at man unngår mingling inne, skal holde god kontroll. Det er godt at smittevernet tas på stort alvor når en så stor mengde mennesker fra hele landet samles i Sarons Dal.

OGSÅ I ÅR er det et mangfoldig program med konserter, kveldsmøter og bønnemøter. Det er imponerende å se den entusiasmen og dugnadsviljen som ligger bak et så stort arrangement. I tillegg til noen få sommeransatte og den faste staben i Sarons Dal mobiliseres frivillige som ledere for tilbud for barn og unge og til tjenester i kiosk, renhold, kjøkken, vakt, møtevert, parkering og kameraproduksjon. Det er godt gjort at så mange frivillige bruker deler av ferien til å jobbe for sommerstevnet.

DET ER også i år lagt opp til et tett samarbeid med Kvinesdal kommune og handelsstanden blant annet med Nattåpent-arrangement førstkommende tirsdag. Det er ikke uten grunn at møteukene blir beskrevet som «julehandel» for de som driver business. Vi ønsker både stevnet og Kvinesdal lykke til!