NYLIG KUNNE vi lese at Maria Gilberg Spikkeland, som går under artistnavnet Miriel, har gått viralt på TikTok. Video-appen er en av de viktigste plattformene for å promotere seg i 2022, og på et par dager har Flekkefjord-musikeren gått fra 500 til 23.000 følgere. Gjennombruddsvideoen, som faktisk handler om Flekkefjord og tidevann, har over 1,4 millioner visninger. I bakgrunnen av den minuttlange estetiske videoen, går låten Shattered – signert Miriel. Kanskje er dette starten på noe virkelig stort.

I DAGENS Agder leser vi om Mathias Lunde, også fra Flekkefjord, som sammen med den amerikanske r & b-musikeren Giveon, spilte heftige gitarsoloer for 50.000 publikummere på festival i London. Lunde har nylig vært på turné med amerikaneren og spilt i Tyskland, Spania, Nederland og Frankrike. Det er litt av en prestasjon. Noe mange tenker ikke er mulig med opphav fra en liten sørlandsby. Han gikk på kulturskole i Flekkefjord, og ble formet som musiker der. Lunde er svært dyktig på gitar, og valgte å flytte til London for å satse på musikk. Det er moro å se at han lykkes.

VIDERE I dagens Agder leser vi om 16-åringen Nicolas Kijowski. Han mottok tidligere et kulturstipend, og forteller hvordan han nå satser mer og mer på musikk. Han mener selv at han ikke valgte den letteste veien til rikdom. Han forteller at det kan være vanskelig å tjene godt på musikkproduksjon, og at mye avhenger av flaks. Samtidig koster det mye å produsere låter. Derfor er det godt det finnes lokale aktører som hjelper på veien.

Les også

Nicolas forteller om hva han brukte talentstipendet sitt på

VI HEIER på de lokale talentene. Det er de som setter oss på kartet. Det er de som sørger for at andre kan tro på sine drømmer igjen. Nylig spilte Ivar Nikolaisen fra Moi på Fjellparkfestivalen for n-te gang. Det er en stor inspirasjon, særlig etter han meldte overgang til Norges største rockeband, Kvelertak. Kultur er viktig, ikke først og fremst for utøverne, men for samfunnet rundt som hadde vært fattigere uten vakker sang, heftige gitarriff, kreativ jazz, lekre ballader, dyp bass, dansemusikk og alt annet som hører sjangeren til.