Gå til sidens hovedinnhold

– Vi sikret i dag at AKT ikke kan endre tilbringertilbud til Storekvina stasjon

Arbeiderpartiet i Agder fylkeskommune fikk i dag flertall for et forslag vedrørende tilbringertjenesten til Storekvina som vingeklipper AKT sin myndighet til å gjøre endringer

Det vil si at avtalen mellom fylkeskommunen og Kvinesdal kommune må opp til politisk behandling i fylkestinget før Agder kollektivtrafikk (AKT) eventuelt kan gjøre endringer i tilbudet i forhold til avtalen fra 1995.

– Det er fint at flertallet ser at det ikke er Agder kollektivtrafikk (AKT) som skal tolke og bestemme hvilket tilbringertilbud som skal tilbys. Vi håper på en mer ryddig saksgang hvis administrasjonen eller AKT løfter saken frem igjen, opplyser fylkespolitiker Nils Harald Rennestraum (Ap) fra Kvinesdal til Agder

Forslaget som ble fremmet og vedtatt er:

«Saken handler om avtale mellom Kvinesdal kommune og Vest-Agder fylkeskommune, og skal derfor legges frem for politisk behandling i Agder fylkesting.»

– Ellers så mente fylkesordføreren at jeg var inhabil i saken siden jeg hadde signert innbyggerinitiativet i Kvinesdal. Flertallet i fylkestinget mente at en slik signering ikke førte til inhabilitet, forteller Nils Harald Rennestraum.

Les også

Kan miste tilbud om tilbringertjeneste: – Vi er ikke fornøyd

Les også

Folket står sammen mot kutt i tilbud: – For noen er dette helt avgjørende for å bo her

Les også

– Det er uhørt å kutte busstilbud til Storekvina!