– Sesongforberedelsene til Tonstad har vært meget bra i vinter, lite snø nederst i dalen har bidratt med at vi har lekt med ballen ute på kunstgressbanen så og si i hele vinter halvåret, sier assistenttrener Jan Henning Jakobsen til Agder.

Treningsoppmøtet har til tider vært bra tross pandemien, og intensiteten på øktene er det ingenting å si på. Siste uken av mars så ble det også tid til en treningsleir i Danmark som inneholdt mye trening, pluss treningskamp.

God blanding

– Spillerstallen er en god blanding av ungt og gammelt, der de gamle må pleies med omhu på grunn av diverse skavanker, men de er gamle og stae, så de biter tenna sammen, for bak dem kommer ungguttene for fullt, sier Jakobsen.

En som virkelig har vist seg frem på treningene og i treningskampene er Leif Henry Waldeland, med utrolig ro og fokus på ballen har han spilt seg opp til en kamp om en midtstopperplass.

Ny kaptein er det også blitt av året i det Ole Asbjørn Liland skal danse rundt på midtbanen med kapteinsbindet på overarmen.

.

Store forandringer

– I de fremste rekker til årets sesong er det blitt store forandringer, forsvunnet ut er fjorårets toppscorer Karl Kvinlaug, og inn som ny spiss har vi valgt å flytte frem Bård Manneråk Bakken i fra sin midtbaneposisjon, noe som har fungert bra da han står med 7 mål på 5 treningskamper i vinter, opplyser assistenttreneren.

– En annen spiller som vi forventer mye av denne sesongen er Sondre Gyland, fjorårets sesong endte allerede i første seriekamp da kragebeinet røk, i vinter har han vist at formen er i anmarsj, også han har notert seg for syv mål i treningskampene i vinter, legger han til.

Fjorårets sesong i 5 divisjon endte på en oppløftende 3. plass etter opprykket.

– Målet for årets sesong er at vi igjen kan bite i fra oss oppe i toppen.

Målfest

Syv treningskamper har det vært spilt siden 21. januar da Flekkefjord var på besøk i øverste enden av Sirdalsvannet.

– Det var en gjeng som hadde lite trening i kroppen da, og endte opp med å tape 1-3, etter det har det blitt seks seire på rad, i tur og orden har vi slått :

Helleland 8-4

Bjerkreim 6-3

Hidra 8-0

Bakke 3-2

Sokndal 2-1

Spydeberg 3-1 (i Danmark)