Gå til sidens hovedinnhold

Vi tilbringer ferien i Norge

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

DE ALLER fleste tar myndighetenes oppfordring om å begrense utenlandsreisene også i år. de som legger turen ut av landet er som regel fullvaksinerte, eller har egne eiendommer i utlandet som trenger tilsyn og omsorg. Men turiststrømmen innenlands er stor. Det kan vi se på alle de som kommer på besøk til vår egen lille andedam. Det er neste sydenstemning i byens gater. Det er en fornøyelse å oppleve.

DET MELDES om stor økning i handelen og hotellkapasiteten er utnyttet til fulle. Det siste er godt nytt for en bransje som har blødd kraftig under koronapandemien. Derfor er det godt når det endelig blir fullbooket og besøkende nærmest står på ventelister for å komme inn. Vi har selv kjent på et økt trykk av besøkende, av kjente som har valgt Norgesferie. I tillegg ser at vi at bobilcampen på Lasta er smekkfull omtrent hver eneste dag. Vår eneste sorg er at man ikke kan klare å få den utvidet, slik man nå har snakket i to somre.

BYEN OG distriktet har også etterhvert fått attraksjoner som folk ønsker å ta del i. Det dreier seg om alt fra Flekkefjordbanen og museer til uteliv og naturopplevelse. Helt lokalt ser vi nå at byen har fått ytterligere et spisested langs den nye Elvepromenaden. Alt dette er med på å skape god stemning, hyggelig atmosfære og et ønske om å oppleve.

I IVEREN etter å tjene penger, har reiselivsnæringen i vårt distrikt heldigvis ikke gått i den klassiske fellen som vi dessverre ser andre steder, nemlig at man betaler en formue for overnatting på hotell. Vi har hørt om hotellrom som koster opp mot 7000 kroner natten, uten at det er noe spesielt. Så blir man møtt med argumentet om at markedet styrer prisen. Det kan godt være er riktig, men dersom man tenker post-korona, så vil den type opplevelser med det prisnivået vi snakker om, ende med at folk tar første fly til Syden når anledningen byr seg.

VI SYNES derfor det er svært hyggelig når vi får gode og ærlige tilbakemeldinger fra folk som har vært i for eksempel Flekkefjord på ferie, der folk er overbegeistret for en fremoverlent handelsnæring med spennende nisjebutikker, hyggelige uteplasser, et flott uterom, strålende overnattingssteder og gode attraksjoner. La oss håpe vi kan trekke nytte av alle godordene i årene som kommer.