(Nettavisen)

Du har kanskje sett den allerede? Videoen der politibetjenten går bort til gatemusikanter, og plutselig griper mikrofonen for å synge med, har tirsdag formiddag fått over 6,5 millioner visninger på TikTok og 5,5 millioner visninger på Instagram.

– Det er heftig, sier Simon Andrè Almås til Nettavisen.

Se den hysteriske videoen under:


Det er han som fremover må finne seg i å bli omtalt som «den syngende politimannen».

– Det er stas og heftig, men det kom litt som julekvelden på kjerringa, dette. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så mye. Jeg så ikke at det var noen som filmet heller, men jeg regnet nesten med det. Det er stort sett alltid noen som filmer oss, på både godt og vondt, sier politimannen.

Det står skrevet i videoen at politiet ble oppringt i forbindelse med ordensforstyrrelse, men det stemmer ikke helt, forklarer Almås. Det hele er nemlig delvis planlagt, i forbindelse med et utdrikningslag i Tromsø sentrum fredag 24. juni. Utenfor Nerstranda kjøpesenter skulle brudgommen (i matrosdrakt på videoen) og et par andre spille musikk. Brudgommen visste ingenting om politiplanen:

– Jeg ble spurt av en i familien til brudgommen om å komme bort, og henvende meg til brudgommen som om dette var en ordensforstyrrelse, og at de ikke hadde søkt om tillatelse. Vedkommende hadde visst litt høye skuldre når han så politi, noe som sikkert gjelder mange. Jeg ønsker jo å komme slike fordommer til livs. Så jeg sa at jeg kunne komme bort og si fra, men da skulle jeg også være med å spille, sier Almås.

Som sagt, så gjort.

– Det ble jo veldig godt tatt mot. Av de som spilte så var det kun han ene som spilte gitar som visste om det. Så han ga meg en akkord, så jeg visste hvilken tone jeg skulle begynne på. Verken publikum eller noen av de andre visste om det, sier politimannen til Nettavisen.

– Hvordan er det å ha så mange millioner av visninger?

Les også

Barnestjernen blir fortsatt gjenkjent, tolv år senere: – Blir stirret i senk

– Det er veldig stas, og jeg får jo veldig mange henvendelser fra både folk og medier, samt veldig mange hyggelige meldinger fra kolleger og kjente rundt omkring i landet. Ellers må jeg stå opp tidlig på morgenen, skifte bæsjebleie på babyen og har et helt vanlig liv utenom dette.

– Så det blir ikke julebordsjobber eller flere utdrikningslag fremover?

– Det har i alle fall latt vente på seg enn så lenge, avslutter Almås med en liten latter.