Selge bolig i tregt marked?
Slik får du beste pris

For å få solgt bolig i markedet nå er det helt avgjørende å gå ut med riktig pris. Du får flere på visning og kan få flere med i en budrunde. Tjenestetorget.no kan hjelpe deg få tak i flere meglere slik at du kan sammenligne deres tilbud og velge best mulig eiendomsmegler.

ANNONSØRINNHOLD FRA

Det er primært to ting som gjelder når du skal selge boligen din i et treigt marked:

God markedsføring

Riktig pris

Under koronaen økte boligprisene kraftig og det har vært en god aktivitet i boligmarkedet i september, men nå går det mot et taktskifte i boligmarkedet.

Tall fra Eiendom Norge, publisert 5. oktober 2022, viste en nedgang i prisene på 2,2 prosent i september og som vanlig er det ventet at boligprisene vil komme til å falle, som de vanligvis gjør, utover høsten.

Men renteøkningen til Norges Bank kan gjøre at fallet blir større enn normalt. Det er færre på visning enn tidligere, mye kan tyde på at det er kjøpers marked.

Ikke ha for høy prisantydning

Boliger som ikke selger, eller ligger lenge på "vent" har hatt feil pris – de har blitt priset for høyt. Derfor er det viktig at du som skal selge boligen din tenker rett pris til rett tid.

Settes prisen for høyt kan salgsprosessen trekke ut i tid og færre kommer på visning. Boligmarkedet har blitt mer prissensitivt enn tidligere.

Det er en dårlig strategi å sette prisantydningen for høyt, da får du færre besøkende og potensielle kjøpere på visning. Setter du for lavt, kan du ødelegge for deg selv.

Riktig pris er nøkkelordet for å oppnå den beste prisen og få solgt i et treigt marked.

Det viktigste du kan gjøre er å utbedre boligen så godt du kan

For å få markedsføringen til å fungere og trekke til seg potensielle kjøpere til å ville gå på visningen kan det være lurt å klargjøre boligen for salg. Tenk at du skal få et skikkelig fint besøk som vil ta bilder av boligen din og vise til andre.

  • Mal lister som trenger en liten oppussing.
  • Rydd unna, ta bort ting og sett de i boden for oppbevaring mens boligsalget pågår.
  • Vask vinduene
  • Kjøp inn blomster - la deg inspirere av interiørmagasiner.
  • Det skal lukte rent, men ikke bruk sterke duftlys – vi har alle forskjellige neser og rekasjoner til ulike dufter.

Har du mange forskjellige farger på veggene, kan det være en god idé å male veggene hvite eller i lyse farger og duse toner, da skiller boligen seg ut fra andre og samtidig er det enklere for kjøperne å selv tenke farger.

Men husk, ikke driv med mye oppussing, dette er penger du ikke får tilbake. Derfor fiks småting, reparer gjerne lister og gå over med et malestrøk.

De boligene som er mest presentable, er gjerne de som får best pris. La eiendomsmegleren din gjøre jobben sin, mens du passer på at boligen ser strøken ut.

Slik får du solgt

Sjekk ut om meglerhuset ditt kan tilby en markedspakke som tiltrekker potensielle kjøpere. Det er viktig at du får eksponert boligannonsen til flere personer for å få mange på visning.

God markedsføring er avgjørende for boligsalget.

Du kan spare penger på å ikke bruke tradisjonell markedsføring som å annonsere i lokalaviser, og heller benytte digitale markedsføringsverktøy. De vil vise annonsen til de riktige kjøperne på nett og sosiale medier.

Clear Channel kan tilby utendørsreklame som kan vises på for eksempel bussholdeplass, trikkestoppene eller togstasjonen og la potensielle kunder få en glimt av den vakre boligen din.

Ikke selg bolig før du har kjøpt

Det vanligste er å kjøpe en ny bolig før du legger ut din bolig for salg. Grunnen til at det er best å kjøpe først er overtakelsesdatoen. Dersom du selger først har du en viss tid før du må flytte. Hvis du ikke har funnet deg en ny bolig kan du ende opp med å måtte leie en periode som gjør at du i teorien kaster bort penger og tid – du må flytte to ganger.

Start forberedelsene for boligsalget tidlig, da vet du også om du kan få mellomfinansiering fra banken din. Det er dyrere med mellomfinansiering enn boliglån, så husk å begrens perioden fra kjøp til salg av bolig.

Jeans, Window, Fixture, Wood, Flooring, Floor, House

Skal du selge bolig i tregt marked må du tenke på dette

Når en skal selge i en tid som er mer usikker må en regne med at det kan ta litt lengre tid. Boligmarkedet går gjerne opp og ned, noen perioder er treigere, men du kan likevel få oppnå en god pris.

Du kan selge boligen din selv, men det lureste er å lytte til fagfolk. Finn derfor en eiendomsmegler som forstår dine behov og som kan gi deg de beste rådene slik at du kan få solgt boligen din for en god pris.

Eiendomsmeglere lever av å selge bolig og mange selger ofte flere boliger hver måned og har derfor god innsikt i hva som kan fungere i ditt nabolag og for din bolig.

Du kan også sjekke hva boligen i nabolaget ditt ble solgt for, for å få et prisestimat på hva du kan forvente deg av pris fra boligsalget.

Det kan være lurt å ansette en stylist som kan hjelpe deg med å presentere boligen slik at den blir mer innbydende på bildene og gjennom markedsføringen.

Nå frem til de potensielle kjøperne med markedsføringspakke fra megler, men husk også at du bør dele boligannonsen på egne sosiale medier-kanaler, få gjerne venner og familie til å gjøre det samme. Blir boligannonsen din spredt mer, øker sjansene for at du får flere potensielle kjøpere til visningen.

Tjenestetorget.no har et skjema du kan benytte deg av som gir deg mulighet til å få en god pris på megleren, i stedet for at du leter opp en eiendomsmegler vil de konkurrere om deg som kunde og det beste av alt: tjenesten er helt gratis!