Annonsørinnhold fra Coop Prix

Hva er dette?

SATSER PÅ FRUKT OG GRØNT: Coop Prix Drangeid satser på norsk frukt og grønt, og butikksjef Hege Kaland sin personlig favoritt er perletomater.
SATSER PÅ FRUKT OG GRØNT: Coop Prix Drangeid satser på norsk frukt og grønt, og butikksjef Hege Kaland sin personlig favoritt er perletomater. Foto: Spray

- Norske perletomater er like godt som all salgs snop

Smakfulle tomater og søte jordbær. Coop Prix Drangeid satser på norsk frukt og grønt hele året. Nyt fristelser i verdensklasse - rett fra gården.

Annonsørinnhold fra

- Det er vanskelig å ha en favoritt, for det er så mye godt, men må jeg velge hadde det vel blitt perletomater. Det er like godt som all salgs snop og godteri, forteller Hege Kaland.

Coop Prix Drangeid

Glendrangeveien 5
4400 Flekkefjord

Åpningstider
Man - fre: 08:00 - 22:00
Lør: 09:00 - 20:00
Søn: Stengt

Hun er assisterende butikksjef for Coop Prix Drangeid i Flekkefjord. Butikken arbeider hardt for å tilby et bredt utvalg av norsk frukt og grønt til sine kunder. Vi blir stadig mer bevisst på hvor maten vi putter i oss kommer fra. Den uavhengige stiftelsen Matmerk jobber for å fremme norskprodusert mat og står bak merkeordningen Nyt Norge, en merking som skal sørge for at forbrukere vet at det de handler er norskprodusert. I 2019 kom Matmerk med en rapport som viser at salg av lokale, norske produkter øker.

Den økte populariteten har også Coop Prix-butikkene bitt seg merke i.

- Kundene etterspør de norske produktene og er opptatt av å få tak i riktig sort. Mange venter på sesongvarer og gleder seg for eksempel til de norske jordbærene kommer, sier den assisterende butikksjefen.

ETTERSPØR NORSKE PRODUKTER: Kundene etterspør norske produkter og er det norske produkter å få tak i velger gjerne kundene det, forteller butikksjef Hege Kaland.

Butikken følger sesongen og arbeider hardt for å dekke etterspørselen. Ambisjonen om å være best på norsk frukt og grønt når det er tilgjengelig henger høyt hos Coop Prix.

- Utvalget av frukt- og grønt varierer fra sesong til sesong, men det er selvfølgelig noen ting som går igjen hele året. Dette er eksempelvis norske poteter, gulrøtter og tomater, legger hun til.

- Mitt inntrykk er at kundene synes det er fint å støtte norske bønder. Ikke minst er de fornøyd med kvaliteten og smaken på de norske produktene.

Felles for leverandørene er at de er nøye valgt ut av Coop. Produkter i verdensklasse er målet.

- Både vi og kundene ønsker så høy andel norske produkter i våre butikker som overhode mulig. Da er det gøy at produkter vi tilbyr er av så høy kvalitet, forteller kategorisjef for frukt og grønt i Coop, Christine Frostmann.

Fantastiske smaker

Uforutsigbart vær er norske produsenters beste og verste venn. Dette har ført til at mange bønder dyrker i moderne drivhus, uten at det går utover kvalitet. Agurk og tomater er to produkter som kundene elsker og som dyrkes frem hele året. Nypoteter, jordbær og crispisalat må også nevnes. Noen nytenkende bønder i Rogaland har til og med startet dyrking av moreller og plommer i drivhus.

- Noe av hemmeligheten til den høye kvaliteten er nettopp vårt varierte klima. Det gir en lang vekstsesong, noe som gjør at frukt og grønt-produkter som produseres her til lands får tid til å utvikle gode og rene smaker. Det ser vi kundene til Coop Prix setter pris på, forklarer Frostmann.

Fellesnevneren er at de alle har fantastisk smak, flotte farger og er rike på næringsstoffer.

NABOLAGSBUTIKKEN: Coop Prix Drangeid er den trygge og hyggelige nabolagsbutikken, som strekker seg langt for at kundene skal bli fornlyde.

Fra jord til butikk

Norskprodusert betyr også kort reisevei fra jord til butikk. En tomat er tilgjengelig i din nærmeste Coop Prix-butikk få dager etter den ble høstet. 

- Er det norske produkter å få tak i velger gjerne kundene det. De vet hvor det kommer fra og det føles trygt - enkelt og greit, sier Kaland.

- Vi er en trygg nabolagsbutikk med en hyggelig atmosfære. For oss er det viktig at kundene skal få en god opplevelse når de handler her og vi strekker oss så langt vi kan for at de skal bli fornøyde, legger hun til.

Det er elementer som dette som gjør Coop Prix til et enkelt valg i hverdagen: Det er fort gjort å stikke innom og finne det du trenger til dagens middag.

Del artikkelen på Facebook